Történetünk

Autobinckről

Az AutoBinck Holding hosszú és eredményes múltra tekinthet vissza. A cég működésének száz esztendeje alatt sok minden változott, kivéve egyetlen dolgot: a járműiparra specializálódott holland vállalat mindig minőségi termékeket és szolgáltatásokat kínált.

1907

Amikor az N. V. Auto Palace nevű cég 1907-ben megalakult, hogy Mercedes személyautókat forgalmazzon Hollandiában, a vállalat még egy hágai kocsiszínben működött. Utána viszont azonnali, gyors növekedés kezdődött, s egy év sem kellett hozzá, hogy Hollandiában és a gyarmatokon az N. V. Auto Palace legyen a Saurer, Unic, Itala és Hansa márkák vezérképviselete – és az Auto Palace márkáé is! A vállalat ugyanis hamarosan saját autó gyártásába is kezdett, ami ésszerű döntés volt, hiszen abban az időben indult a motorizáció forradalma.

A húszas évek kezdetén a vállalat erőteljes terjeszkedésbe kezdett. Ekkoriban lett az amszterdami kirendeltség vezetője P. C. M. Lauret, akinek irányítása alatt később igazi óriássá vált a cég.

1927

Lauret 1927-ben lett a vállalkozás igazgatója, s égisze alatt az amszterdami és hágai szalonokat olyan márkák töltötték meg, mint az Audi, a Wanderer, a Horsch, valamint a luxusautóiról híres Maybach.

1950

A háború éveiben ugyan látványosan megtorpant az autókereskedelem, később azonban újra virágzásnak indult az akkor már N. V. Auto Palace’s-Gravenhage néven működő vállalat. P. C. M. Lauret 1950-ben felvásárolta a cég részvényeit, így a Lauret család sorsa immár összefonódott a vállalattal.

1960

1960-ban elhunyt a tulajdonos-igazgató, s ekkor a vállalatcsoport irányítását fia, a 22 éves R. B. P. Lauret vette át, aki hatalmas lendülettel vetette magát a munkába. Ekkoriban látogatott el Hollandiába a Mazda vezérkara, hogy megfelelő importőrt keressenek, s tárgyalásokat kezdtek az N. V. Auto Palace’s-Gravenhage céggel. A Mazda arra készült, hogy egy rendkívül kompakt személyautóval jelenjen meg a piacon, ám az N. V. Auto Palace’s-Gravenhage nem találta vonzónak a terméket; véleményük szerint egy modernebb és nagyobb modell népszerűbb lehetett volna.

1968

A Mazda ezért másik importőrt választott, de 1968-ban – amikor a japán gyár már egy erősebb modellel jelentkezett, melynek formatervét Bertone készítette – újrakezdték a tárgyalásokat. Az ekkor megkötött szerződés rendkívül sikeresnek bizonyult.

1974
-1996

Az Auto Palace–de Binckhorst B. V. (ekkor már így hívták a céget) 1974-ben adta el a tízezredik Mazdát Hollandiában, s 1996-ban már a félmilliomodik holland Mazda-vásárló vehette át autójának kulcsait. A vállalat a kilencvenes években jelentősen bővítette tevékenységi körét. Az alkatrészek és kiegészítők kereskedelmével foglalkozó üzletág számos alvállalatot hívott életre Hollandiában, Belgiumban, Németországban, Csehországban és Szlovákiában, s a cég lízingtevékenysége is látványosan megerősödött.

1999
-2007

1999-ben Auto Palace lett a Hyundai hollandiai partnere a személyautó- és haszonjármű-kereskedelem terén, két évvel később pedig a konszern már Csehországban és Szlovákiában is forgalmazta a Hyundai márkát, s újabb nagy lépésként 2007-ben Magyarországon és Szlovéniában is megjelent a márka importőreként.

2007

Megnyílt az Auto Palace Hyundai és Opel márkakereskedése és márkaszervize Délpesten.

2011

Cégcsoportunk megkapta a Jaguar Land Rover márkák magyarországi importőri jogait és még ebben az évben megnyílt az Auto Palace M5 Jaguar Land Rover márkakereskedés is.

2015

2015-től a csoport fokozatosan terjesztette ki tevékenységét a Smart Mobility területen, meghatározó részesedést szerezve számtalan vállaltban többek között az autó megosztás, flotta támogatási szolgáltatások, telemetria üzletágakban.

2016

Megnyílt a legújabb sztenderdek szerint épült Jaguar Land Rover márkakereskedés és karosszéria műhely, valamint prémium használt autó kereskedés Budán.

2020

Az Auto Palace Buda a Jaguar Land Rover szalon helyén a legmodernebb Hyundai márkakereskedést nyitotta meg, illetve hivatalos Jaguar Land Rover márkaszervizként folytatja tevékenységét. Ebben az évben megnyitott továbbá minőségi használtautó kereskedésünk a Budaörsi út 235. szám alatt, és mindkét Auto Palace-ban elindult a Hyundai Promise minőségi használtautó program is.

2021

Hivatalosan Genesis márkaszerviz lettünk a Genesis Germany magyarországi partnereként, és együttműködésünknek köszönhetően újszerű, keveset futott Genesis modellek is megjelentek mind az Auto Palace Buda, mind pedig az Auto Palace Délpest kínálatában.

Az Auto Palace tulajdonosának, az Autobinck Group-nak ma 4 diviziója van, melyek mind a mobilitáshoz kapcsolódnak, a holdinghoz ma 50 vállalat tartozik világszerte 2700 alkalmazottal.

Az Auto Palace Budapesten 2 telephelyen ajánlja magas szintű szolgáltatásait Opel, Hyundai és Jaguar Land Rover ügyfelei számára.