Chat with us, powered by LiveChat

Folytatódik a diadalmenet

  • Az IONIQ 5 N elnyerte a 2024-es Világ Év Sportautója címet. Ezzel a tisztán elektromos IONIQ 5 modellcsalád három év alatt negyedik rangos szakmai győzelmét szerezte meg
  • Az IONIQ 5 elektromos crossover 2022-ben, míg az IONIQ 6 elektromos szedán 2023-ban ért el mesterhármast a Világ Év Autója szavazáson
  • A 2023 júliusában bemutatott IONIQ 5 N a nagy teljesítményű, vezetőközpontú elektromos járművek vadonatúj szegmensét teremtette meg, kiaknázva az IONIQ modellcsalád kiemelkedő technológiai jellemzőiben rejlő lehetőségeket

NEW YORK/SZÖUL, 2024. március 27. – Folytatódik a Hyundai Motor Company nyerő szériája: a Világ Év Autója mai díjátadó ünnepélyén az IONIQ 5 N nagy teljesítményű elektromos járművet (EV) választották meg a 2024-es Világ Év Sportautójának. A Hyundai IONIQ 5 modellcsaládja ezzel három egymást követő év alatt negyedszer diadalmaskodik a Világ Év Autója szavazáson. A mai elismerés megerősíti az IONIQ 5 N úttörő piaci pozícióját, amint a modell kiemelkedő nagy teljesítményű technológiájával tovább növeli előnyét tisztán elektromos versenytársai előtt.

„Hatalmas öröm és megtiszteltetés, hogy az IONIQ 5 N nyerte el a rangos Világ Év Sportautója címet.” – mondta Jaehoon Chang, a Hyundai Motor Company elnök-vezérigazgatója. „Ez a díj pontosan tanúskodik a Hyundai azon elkötelezettségéről, hogy folyamatosan tágítjuk az elektromos teljesítmény és innováció határait. Hatalmas elégedettségre ad okot, hogy az elmúlt három év során összesen hét Világ Év Autója díjat nyertünk el. Büszkék vagyunk arra, hogy folytatni tudtuk nyerő szériánkat, tovább erősítve a Hyundai vezető pozícióját az elektromos járművek globális iparágában.”

A Világ Év Autója díj szervezői a 2024-es New York-i Nemzetközi Autószalonon (NYIAS) tartott ünnepségen hirdették ki az idei szavazás nyerteseit.

A Hyundai Motor számos idei nevezése jól érzékelteti a vállalat egyre növekvő rangját a nemzetközi autóiparban; azok szorosan kapcsolódnak a márka által a Világ Év Autója szavazásokon korábban elért sikerekhez. A Hyundai IONIQ 5 elektromos crossover 2022-ben hármas győzelmet aratott, elnyerve a Világ Év Autója, Világ Év Elektromos Autója, valamint a Világ Év Autóipari Formaterve címeket; majd egy évvel később, 2023-ban a Hyundai IONIQ 6 ugyanezzel a mesterhármassal ismételte meg a testvérmodell páratlan sikerét.

„A Hyundai N összes munkatársa nevében mondhatom, hatalmas öröm számunkra, hogy a rangos Világ Év Autója díj zsűrije nekünk ítélte ezt a megérdemelt kitüntetést.” – mondta José Muñoz, a Hyundai Motor Company elnöke és globális ügyvezető igazgatója. „Ezt a fantasztikus díjat szenvedélyes ügyfeleinknek ajánljuk, akik nagyra értékelik sportautóinkat. Ígérjük, hogy a jövőben is olyan modellekkel örvendeztetjük meg őket, amelyek izgalommal és inspirációval szolgálnak számukra. Örömünkre szolgál, hogy vezető szereplőként mutathatunk irányt az elektromos sportautók új korszakában; feltett szándékunk, hogy folyamatosan feszegessük az intelligens mobilitásban rejlő technológiai fejlesztési lehetőségek határait.”

A 2023 júliusában bemutatott IONIQ 5 N a Hyundai N sportmárka első tisztán elektromos modelljeként új technológiákat és fokozott versenypálya-alkalmasságot vonultat fel; az N villamosítási stratégiájának első lépéseként a vezetőközpontú, nagy teljesítményű elektromos járművek vadonatúj szegmensét teremti meg. Az alapkivitelű IONIQ 5 által is alkalmazott elektromos, globális moduláris platformot (E-GMP) az N márka motorsportból származó technológiáival és annak villamosított „gördülő laboratóriumain” keresztül szerzett tapasztalataival társítva a legteljesebb mértékben kiaknázza az elektromos járműben rejlő teljesítmény-tartalékokat. A nemzetközi szaksajtó széles körben szólt elismerősen az IONIQ 5 N-ről, amelyet „úttörő jelentőségű,” „korszakalkotó” modellként, a nagy teljesítményű elektromos járművek „mértékadó” típusaként jellemeztek. Az IONIQ 5 N a Top Gear 2023-as Év Autója szavazásán is abszolút elsőséget ért el, míg a német Sport Auto magazin tesztjén a leggyorsabb elektromos szabadidőjárműnek bizonyult a Nürburgring Nordschleife versenypályán.

„Az IONIQ 5 N fontos mérföldkő a Hyundai N életében, illetve a vállalat villamosítási stratégiájában. Az E-GMP platformot az N motorsport-tapasztalatával ötvözte olyan úttörő, nagy teljesítményű elektromos járművet alkottunk, amely új mércét állít az autóiparban.” – mondta Till Wartenberg, a Hyundai Motor Company N márkáért és motorsport részlegért felelős alelnöke. „Az eddig elnyert díjak és elismerések igazolják azon kitartó törekvésünket, hogy innovatív, vezetőközpontú elektromos járműveket építsünk. Az IONIQ 5 N megvalósításával nem egyszerűen a sportautó fogalmát értelmeztük újra, de egyben az elektromos mobilitással járó vezetési élmény jövőjét is átformáljuk.”

A minden évben megrendezett Világ Év Autója szavazáson egy 100 tagból álló, 29 országot képviselő nemzetközi zsűri tesztvezetések alapján dönti el, hogy a díjra jogosult típusok közül melyek érdemesek a rangos elismerésre.