Nézze új szemszögből a világot.

A BAYON kívül kicsi, belül tágas crossover, amely maradandó benyomást tesz Önre és környezetére. Intelligens technológiák széles kínálatával - köztük a kategória legjobbjai közé sorolt biztonsági és online kapcsolódási funkciókkal -, és akár 48V-os mild hibrid rendszerrel szerelt, takarékos hajtásláncokkal.

Stílusával, biztonságával és helykínálatával új mércét állít a szegmensben.

A BAYON a Hyundai díjnyertes szabadidőjármű-kínálatának legújabb, legkisebb tagja. Az üdítően friss szabadidőjármű kecses stílusa és tágas belső tere mellett olyan intelligens technológiákkal emelkedik ki kategóriájából, mint a mild hibrid hajtásláncok, valamint további modern biztonsági és kapcsolódási szolgáltatások hosszú sora.

Stílusos városi szabadidőjármű.

A Hyundai kecses crossovere kompakt és könnyen vezethető, mégis rendkívül stílusos: ultramodern részletekkel és letisztult megjelenéssel emelkedik ki a mezőnyből.

Kategóriaelső biztonság.

Az élvonalbeli fejlett vezetőtámogató rendszerek széles választéka fokozott biztonságot és nyugalmat kínál - jelentős részben az alapfelszereltség részeként.

Tágas belső tér és csomagtartó.

Bármerre viszi is az élet, nagyra értékeli majd a tágas belső tér kényelmét és tárolókapacitását, ahogy a biztonságos, robusztus crossover hangulatot sugárzó, emelt üléspozíciót is.

A formatervről részletesen

A kategória egyik legkiválóbb digitális műszeregysége.

A 10,25 colos digitális műszeregység és a 10,25 colos, osztott megjelenítésre képes központi érintőképernyő a kategória élvonalába tartozó, digitális vezetői környezet ultramodern, központi elemei.

Biztonsági csomag.

A kategória élmezőnyébe tartozó, BAYON a Hyundai SmartSense biztonsági funkciók széles skáláját kínálja - köztük számos rendszert az alapfelszereltség részeként.

Gyors, egyszerű online kapcsolódás.

A központi érintőképernyő támogatja az Apple CarPlay™ és Android Auto™ funkciókat, amelyek segítségével csatlakoztathatja telefonkészülékét, és azokat közvetlenül a nagy érintőképernyőről kezelheti.

Ötéves, kilométer-korlátozás nélküli garancia.

Mint minden Hyundai gépkocsi, a BAYON is a létező legmagasabb minőségi elvárások szerint készül. Ezt ötéves, kilométer-korlátozás nélküli garanciával támasztjuk alá: így Ön anélkül élvezheti az életét, hogy autója miatt kellene aggódnia. Élvezze az autóipar egyik legkiválóbb garanciális konstrukcióját - alapáron.

A jövőre felkészített motortechnológia.

Az összes, Európában újonnan forgalomba helyezett, benzinmotoros Hyundai BAYON teljesíti az EURO 6d károsanyag-kibocsátási normát.

Fedezze fel a BAYON részleteit.

A műfajteremtő formavilág és az élvonalbeli biztonság találkozása. Menet közben ultramodern kapcsolódási szolgáltatások tartják naprakészen. Az új hajtásláncok és erőátviteli opciók kifinomult, fenntartható vezetési élményt biztosítanak. A BAYON új mércéket állít kategóriájában.

Kiemelkedő formavilág.

A BAYON éles vonalaival és látványos arányaival kiemelkedik a mezőnyből. A kecses, elegáns modell a Hyundai díjnyertes szabadidőjárműves hagyatékát elegáns formában ötvözi az új Érzéki Sportosság formanyelv lenyűgöző értelmezésével.

Művészi ihlet
A BAYON európai művészek alkotásaihoz nyújtott ihletet.

A BAYON világpremierje alkalmából felkértünk kilenc európai képzőművészt, hogy az autó jellegzetes stíluselemeiből kiindulva alkossanak valami egyedülállót. A kampányt a modell speciális jellegzetességei ihlették: ez az első olyan Hyundai modell, amelyet kifejezetten az európai piacra fejlesztettek, míg a Hyundai 'érzéki sportosság' formanyelvét alkalmazó, karakteres dizájnja műalkotások ihletadó forrásaként szolgált.

Camilla Alberti (Olaszország)

Camilla elhagyatott tárgyakkal, ipari hulladékkal és olyan antropikus elemekkel dolgozik, amelyek túlélték a nagyvárosi környezetet. Munkájához a BAYON hűtőmaszkjának finom mintázatából merített ihletet.

Vincent de Boer (Hollandia)

Vincent gyakran összemossa a kalligráfia, a grafikus tervezés és a tipográfia világát. Papírra, tintával készített illusztrációjában a BAYON kompakt, mégis elegáns arányait használta fel.

Jan Gemrot (Cseh Köztársaság)

A BAYON fényszórójának erőteljes, geometrikus vonalvezetése kitárt szárnyú, repülő emberalakra emlékeztette a grafikus Jant, felidézve a városi közlekedés szabadságát és könnyedségét.

Guido Zimmerman (Németország)

A BAYON villamosított hajtáslánca és karakteres formai elemei egy olyan, háromdimenziós faszobor alkotására ihlették Guidót, amely vegyesen ábrázol nyargaló lovakat és a BAYON idomait.

Nuriatoll (Spanyolország)

A spanyol grafikus hatalmas urbánus falfestményeket és egyéb műalkotásokat készít, amelyek Barcelona számos pontján megtalálhatók. Munkáját a BAYON nyílhegy alakú fényszórói ihlették.

Soyhan Baltaci (Törökország)

Soyhan imád a tér elemeivel, az emberekkel és a természettel eljátszadozva olyan műveket létrehozni, amelyek a közöttünk és környezetünk közötti, folyamatosan fejlődő kapcsolatot elemzik. Rajzai a BAYON különböző formai megoldásaira világítanak rá.

Nathaniel Rackowe (Egyesült Királyság)

A Londonban élő és alkotó művész a BAYON széles hűtőmaszkjából indult ki: fényszobra azt az egymásba kapcsolódó rácshálós szerkezetet ábrázolja, amely a modern nagyvárosi környezet dinamikus fényein belül mozog.

Pola Augustynowiczs (Lengyelország)

Pola a legváltozatosabb nyersanyagokból készíti lenyűgöző, színpompás illusztrációit. A BAYON hatására egy olyan világot teremtett, amely a városi utcákat az autó érzelemgazdag formai elemeivel kombinálja.

Bahar (Franciaország)

Ahogy magát az autót is, Bahar alkotását a délnyugat-franciaországi Bayonne városa ihlette. Munkájában egyedi esztétikai nézőpontból jeleníti meg a költészet és a ragyogás jellegzetesen városias stílusát.

Külső
Az érzéki sportosság erőteljes eleganciája.

A Hyundai kecses crossoveres stíluselemeit alkalmazó, divatos megjelenésével a BAYON erőteljes, mégis elegáns formanyelvet tolmácsol. Az egyedi, magabiztos modell erőteljes vonalai és nyílhegy alakú lámpatestei a Hyundai érzéki sportosság formanyelvét alkalmazzák, amely az arányok, a szerkezet, a dizájn és a technológia összhangjára törekszik.

360

360°

Szemből.

A nyílhegy alakú fényszórók és a széles hűtőmaszk a felettük húzódó kecses légbevezető réssel és a keskeny LED-es nappali fényekkel harmonizálva teljességgel egyedi megjelenést eredményez.

Oldalról.

Oldalnézetből a dinamikus vállkialakítás az autó erőteljes grafikus elemeire irányítja a figyelmet: a masszív C-oszlopra és a sportos, ék alakú sziluettre.

Hátulról.

A nyílhegy alakú, LED-es hátsó lámpatesteket hangsúlyos piros sáv köti össze. A hátoldal két szélébe kitolt fényforrások még szélesebbnek láttatják az autót.

Erőteljes, szabadidőjárműves formaterv.

A BAYON a Hyundai egyéb szabadidőjárműveivel közös stílusjegyekből építkezik. Ilyen a három részből álló elsődleges lámpatest, amelyben a teljes LED-es fényszóró és az irányjelzők a nappali világítástól elkülönülve eredményeznek karakteres megjelenést.

Erőt sugárzó, széles hűtőmaszk.

A lendületes, négyszögletű elemekkel megrajzolt, széles hűtőmaszk alul kiszélesedik; az erőtől duzzadó alsó lökhárítóval és a látványos, ezüst színű védőbetéttel együtt határozott megjelenést kölcsönöz az autónak.

Divatos keréktárcsák

A BAYON 16 és 17 colos, divatos könnyűfém keréktárcsákkal rendelhető.

Karakteres részletek.

A minden irányból karakteres képet mutató BAYON profilját a nyílhegyet formázó C-oszlop, a kerékdob rajzolata, valamint annak borítása határozza meg, ráirányítva a figyelmet a modell egyedülálló megjelenésére.

Jellegzetes nyílhegy alakú lámpatestek.

A nyílhegy alakú, LED-es hátsó lámpatestek felkiáltójelként hangsúlyozzák ki a BAYON kifejező formatervét. A Hyundai tervezői a karosszéria legszélére húzták ki ezeket, optikailag szélesítve a BAYON-t.

Elegáns szabadidőjármű.

Az elnyújtott hátsó szélvédővel megrajzolt, elegáns hátfalon keskeny vonal húzódik keresztben: a lámpatesteket összekötő sáv kihangsúlyozza a városi modell sportosságát és tágasságát.

Engedje érvényesülni személyiségét. Az Ön autója. Az Ön színei.

A BAYON szemkápráztató sziluettjéhez kilencféle karosszériaszín - köztük a vadonatúj Mangrove Green gyöngyház árnyalat - közül választhat. Ezen túlmenően a Phantom Black gyöngyház árnyalatú, kéttónusú tetőlemez és külső tükörház révén tökéletesen személyes ízléséhez igazíthatja autója megjelenését.

A választás ereje.

Belső
Üdítően tágas.

A Hyundai tervezői elsősorban az elöl és hátul utazók maximális kényelmére, valamint a lehető legtágasabb csomagtartó kialakítására törekedtek; és ennek során világos, modern környezetet teremtettek a BAYON fedélzetén. Az ajtók természetes formák ihlette kidolgozása elegánsan illeszkedik a műszerfalhoz. Az ajtók kialakítása tökéletesen igazodik a műszerfal idomaihoz, míg a LED-es hangulatvilágítás visszafogott, ugyanakkor kifinomult kék derengésbe borítja az utasteret.

Kiemelkedő látási viszonyok és komfort.

Az emelt üléspozíció egyszerre kényelmes és stílusos: a kiváló minőségű szövetkárpittal borított ülések könnyűvé és kényelmessé teszik a be- és kiszállást.

Kecses és divatos műszerfal.

A hangsúlyos műszerfalnak szokatlanul divatos megjelenést kölcsönöznek a kecses, vízszintes bordák, amelyek egyben kihangsúlyozzák az orr széles, tetszetős kialakítását.

Sportos, négyküllős kormánykerék.

A sportos kormánykeréken elhelyezett kapcsolókkal könnyedén vezérelheti a fedélzeti rendszereket, és kapcsolatban maradhat a külvilággal.

Két nagyméretű, egységbe foglalt kijelző.

A 10,25 colos digitális műszeregységet és a központi érintőképernyőt optikailag összekapcsoltuk, ami elegáns, modern megjelenést, valamint felülmúlhatatlan használhatóságot eredményezett. A rendszer osztott képernyős funkcionalitást is kínál.

Digitális Műszeregység
Üzemmód

Nagy fényerejű 10.25” digitális műszeregység.

Tegye még modernebbé a beltér megjelenését: a ragyogó, új 10,25 colos digitális műszeregység ott jeleníti meg a legfontosabb menetinformációkat, ahol azokat a legkönnyebb leolvasni: elöl, középen. A kijelző testre szabható: megjeleníthető rajta a sebesség (digitális formában), az energiaáramlás (csak 48V esetén), vagy a SmartSense funkciók.

Három választható üzemmód.

Válasszon a hangulatához illő üzemmódot. A választott üzemmódtól függően módosulnak a gáz- és kormányreakciók, valamint a váltási pontok, így markánsan eltérő vezetési élményben részesülünk. A digitális műszeregység színváltással igazodik a választott üzemmódhoz. A kék a normál, a zöld az öko, a piros pedig a sport üzemmódot jelöli.

A visszafogott beltéri díszítőelemek pihentető környezetet teremtenek.

A BAYON utasterében finom, visszafogott díszítőelemekkel megvalósított, diszkrét színvilág és kárpitozás olyan megnyugtató hangulatot teremt, amelyben a vezető maximálisan a forgalomra összpontosíthat. A semleges belső színek és anyagok gondosan összeválogatott palettája tökéletesen harmonizál a választható karosszériaszínekkel. Alapkivitel a fekete szövetkárpitozás, míg opcióként kétféle alternatív színvilág is elérhető.

Fekete.

Időtlen klasszikus: egyszerű, mégis kecses és divatos. Tökéletes választás azok számára, akik visszafogott belső teret szeretnének.

Sötétszürke / világosszürke.

A sötétszürke belső színvilágot világosszürke szövetbetétek, valamint kontrasztos szürke öltésekkel varrott, exkluzív üléskárpit-mintázat jellemzi.

Fekete / Mangrove-zöld.

A fekete / mangrove-zöld belső színvilágot világosszürke szövetbetétek, valamint kontrasztos mangrove-zöld öltésekkel varrott, exkluzív üléskárpit-mintázat jellemzi.

LED-es környezeti hangulatvilágítás.

Az éjszakai vezetés mindig különleges élmény. A belső tér gondosan behangolt, visszafogott kék LED-es hangulatvilágítása kellemes aláfestést biztosít az utazáshoz.

Kényelemre született.

A BAYON ugyanolyan kényelmes, mint amilyen sportos: a kiváló minőségű szövetülések minden utazás alkalmával maximálisan komfortosak.

Fedezze fel a BAYON részleteit.

A műfajteremtő formavilág és az élvonalbeli biztonság találkozása. Menet közben ultramodern kapcsolódási szolgáltatások tartják naprakészen. Az új hajtásláncok és erőátviteli opciók kifinomult, fenntartható vezetési élményt biztosítanak. A BAYON új mércéket állít kategóriájában.

Új mércét állít.

A vadonatúj BAYON ultramodern, intelligens technológiáinak lenyűgöző kínálatával állít új mércét a kompakt szabadidőjárművek szegmensében. Élvezze a legmodernebb kapcsolódási funkciókat, a kategória élvonalába tartozó biztonsági jellemzőket, a fejlett vezetőtámogató rendszereket - valamint a rendelhető 48V-os mild hibrid hajtásláncokat.

Kapcsolódás
Kapcsolódjon stílusosan a kategória legjobbjai közé sorolható funkciókkal.

Élvezze az ultramodern, intelligens technológiát: az egységbe kombinált, dupla 10,25 colos kijelző osztott képernyős funkcionalitást kínál. A Hyundai Bluelink Connected Car szolgáltatásokkal pedig okostelefonjáról - vagy éppen szóbeli utasításokkal - vezérelheti gépkocsiját. A technológia zökkenőmentes kapcsolódást kínál a vadonatúj BAYON fedélzetén: utazását online hangfelismerés és funkciók széles választéka teszi kényelmesebbé és élvezetesebbé.

10,25 colos érintőképernyő.

A központi érintőképernyő támogatja az Apple CarPlay™ és Android Auto™ funkciókat, amelyek segítségével csatlakoztathatja telefonkészülékét, és azokat közvetlenül a nagy érintőképernyőről kezelheti.

8" érintőképernyő.

A 8 colos érintőképernyő vezeték nélküli okostelefon-tükrözést kínál, így Ön könnyedén csatlakoztathatja és tükrözheti telefonját az Apple CarPlay vagy Android Auto rendszeren keresztül.

10,25’’ digitális műszeregység

A 10,25" digitális műszeregység még modernebbé teszi a vezetői környezetet, és ragyogóan tiszta, könnyen leolvasható formában jeleníti meg az összes fontos járműinformációt.

Bluelink® Connected Car szolgáltatások.

Vezérelje autóját okostelefonjáról - vagy szóbeli utasításokkal. A Bluelink legfrissebb verziójával maximálisan kiaknázhatja a legmodernebb online kapcsolódási funkciókban rejlő előnyöket. A Bluelink alkalmazás számos ötletes funkció távvezérlésére alkalmas; emellett a navigációs rendszerhez öt éven át érvényes, ingyenes előfizetés is jár a Hyundai LIVE szolgáltatásaira, valós idejű forgalmi, parkolási és üzemanyagár-információkkal.

Online útvonaltervezés.

Az online útvonaltervezés lényege, hogy az útvonalat immár nem a navigációs rendszer processzora tervezi meg, hanem a Hyundai felhőben működő, nagyteljesítményű szerver. Hogy ez miért jobb? Mert így pontosabban lehetséges előre jelezni a forgalom alakulását és az érkezés várható idejét, és megbízhatóbban tervezhetők újra az útvonalak.

Valós idejű parkolási tájékoztatás.

Találjon gyorsan parkolóhelyet, parkoljon hatékonyabban és egyszerűbben. A funkció segít megtalálni és összehasonlítani a parkolási lehetőségeket a parkolóházakban, a felszíni parkolókban, valamint az utcán.

Kiterjesztett hangfelismerés.

Egyszerű szóbeli utasítással aktiválhatja és szabályozhatja az olyan fedélzeti funkciókat, mint a klímaberendezés, az infotainment rendszer, vagy a kormánykerék fűtése.

Bluelink® Connected Car szolgáltatások.

A Bluelink® Connected Car szolgáltatások révén zökkenőmentes kapcsolódási funkciókat vehet igénybe a vadonatúj BAYON fedélzetén: utazását online hangfelismerés és funkciók széles választéka teszi kényelmesebbé és élvezetesebbé. A Bluelink alkalmazás számos ötletes funkció távvezérlésére alkalmas; emellett a navigációs rendszerhez öt éven át érvényes, ingyenes előfizetés is jár a Hyundai LIVE szolgáltatásaira.

Távolból működtethető központi zár
Célállomás autóba küldése
Jármű keresése
Riasztó bekapcsolására figyelmeztető jelzés
Autó diagnosztikai információ
Jármű állapot lekérdezése

Távolból működtethető központi zár.

Elfelejtette bezárni autóját? Ne aggódjon: a vadonatúj BAYON emlékeztető üzenetet küld okostelefonjára. Ezután elég beírnia PIN kódját, és egyetlen gombnyomással máris bezárhatja vagy kinyithatja autóját.

Célállomás autóba küldése.

Navigációs rendszerrel felszerelt vadonatúj BAYON esetén a Bluelink alkalmazással már azelőtt rákereshet úti céljára, hogy beszállna a gépkocsiba. A Bluelink ezt követően szinkronizálja az útvonalat a navigációs rendszerrel. Nincs más dolga, mint beszállni és megnyomni a 'Go' gombot.

Jármű keresése.

Nem emlékszik, merre parkol? Nyissa meg a Bluelink alkalmazást, és a világ bármely pontján megnézheti, hol található járműve.

Riasztó bekapcsolására figyelmeztető jelzés.

A Bluelink mindig szemmel tartja autóját. Ha valaki megpróbálná feltörni a vadonatúj BAYON-t – az ajtózárat kiiktatták, az ajtót kinyitották –, az alkalmazás üzenetet küld okostelefonjára.

Jármű állapot lekérdezése.

Teljes körű járműdiagnosztikai vizsgálatot kezdeményezhet a Bluelink alkalmazásból. A jelentés olyan információkat tartalmazhat, mint az abroncsnyomás, a hibakijelző, a légzsákok, a fékrendszer és így tovább.

Autó diagnosztikai információ

Üzemanyagra van szüksége? Nyissa meg az alkalmazást. Bármikor a távolból hozzáférhet járműve adataihoz: az üzemanyagszinttől kezdve az ajtók és ajtózárak állapotán át az ablakok és a csomagtérfedél helyzetéig.

Kényelem és praktikum
Tágas és komfortos, tágas csomagtartóval megtoldva.

A szabadidőjárművektől megszokott kényelmet és tárolókapacitást nyújtó, vadonatúj BAYON kompakt külső méreteinek és családbarát belső terének köszönhetően mindenből a legjobbat kínálja. A kompakt méretek és a kiváló körkörös beláthatóság megkönnyíti a beszállást és a manőverezést, ugyanakkor a magas üléspozíció révén ugyanazt a biztonságérzetet nyújtja, mint a Hyundai nagyobb szabadidőjárművei.

Magasabb üléspozíció.

Az emelt üléspozíció és a nagyszerű körkörös kilátás felszabadító érzéssel tölti el - látni és látszani soha nem volt még ilyen jó.

Tágas csomagtartó.

411 literes csomagtartójának és intelligens csomagtértakaró rolójának köszönhetően a vadonatúj BAYON a szegmensben kiemelkedően sok tárolóhelyet kínál.

Kalaptartó tárolás.

Magas tárgyakat szállítana? A kalaptartót praktikusan a hátsó üléspad mögött elhelyezve maximálisan kihasználhatja a vadonatúj BAYON szállítókapacitását.

Kiemelkedő lábtér.

A bőséges lábtér a kényelmesebb utazás záloga. Az első utasok 1072, a hátsók 882 mm-es lábtérnek örvendhetnek.

Bőséges fejtér.

Az általános térérzetet nagyban javítja a 993 milliméteres első, illetve 977 mm-es hátsó fejtér.

BOSE prémium audiorendszer.

A külön megrendelhető Bose prémium audiorendszer nyolc nagyteljesítményű hangszórója - köztük egy mélynyomó - kristálytiszta, magával ragadó, erőteljes hangzást biztosít.

Vezeték nélküli töltés.

A padlókonzolon kapott helyet a vezeték nélküli töltőtálca. Így könnyen és gyorsan feltöltheti Qi-kompatibilis okostelefonját, anélkül, hogy be kellene azt dugnia.

Több USB csatlakozó.

Az első üléseknél elhelyezett kettő, és a hátsóknál található egy USB aljzat révén mindenki könnyen töltheti, illetve csatlakoztathatja személyes elektronikus berendezését.

Biztonság
Élvonalbeli biztonsági csomag SmartSense technológiákkal.

A vadonatúj BAYON a Hyundai többi szabadidőjárművéhez hasonlóan biztonságos és robusztus konstrukció, és ennek megfelelően a legmagasabb szintű utasvédelmet nyújtja. A BAYON emellett a Hyundai élvonalbeli fejlett vezetőtámogató rendszereit felölelő SmartSense biztonsági funkciók széles körét kínálja. Ezek jelentős része az alapfelszerelés részét képezi.

  • Sávkövető rendszer (LFA).

    A vadonatúj BAYON sávkövető segédlet (LFA) funkcióval is rendelkezik. Ez 0-180 km/óra sebességtartományban a forgalmi sáv középvonalában tartja a járművet, autópályán éppúgy, mint a városban.

  • Aktív holttérfigyelő rendszer (BCA).

    A hátsó lökhárító alsó felén elhelyezett, két radarral dolgozó rendszer figyelmezteti a vezetőt, ha hátsó holtterében mozgó járművet észlel. Amennyiben ilyen helyzetben a vezető működésbe hozza az irányjelzőt, a rendszer hangjelzéssel figyelmeztet a veszélyre, valamint automatikusan fékez, hogy elkerülje az ütközést.

  • Intelligens sebességtartó automata (SCC).

    Még biztonságosabb, még pihentetőbb. Tartja az előre beállított távolságot az elöl haladó jármű mögött, automatikusan az előre meghatározott tempóra lassítva vagy gyorsítva.

  • Aktív mögöttes keresztirányú forgalomfelügyelet (RCCA)

    Ha nehezen belátható helyről kell kitolatnia, a rendszer nem csak figyelmeztet az oldalról érkező járművekre, de automatikusan le is fékezi az autót.

  • Elöl haladó jármű elindulására figyelmeztető jelzés (LVDA).

    A városi forgalomban különösen hasznos, ötletes funkció figyelmezteti Önt, ha közlekedési lámpánál vagy dugóban elindul az Ön előtt várakozó jármű.

FCA
NSCC

Ráfutásos balesetet megelőző rendszer (FCA).

Az FCA rendszer automatikusan fékez, ha azt érzékeli, hogy az elöl haladó jármű hirtelen lassít. A rendszer gyalogosok és kerékpárosok észlelésére is képes. A berendezés most Kereszteződésben történő kanyarodás során ütközésre figyelmeztető rendszerrel bővült, amely segít elkerülni a nagy ívben végrehajtott kanyarodás során előforduló frontális ütközést.

Navigáció alapú adaptív sebességtartó automatika (NSCC)

A fejlett funkció a BAYON ultramodern navigációs rendszeréből, valamint az előre tekintő radarból nyert információkat felhasználva önállóan állítja be a sebességet autópályán vagy gyorsforgalmi úton. A rendszer tudja, ha kanyar vagy egyenes szakasz következik, és ennek megfelelően határozza meg a biztonságos sebességet, a kanyarok előtt automatikusan lelassítva, majd ismét az eredetileg beállított sebességre gyorsítva.

Menetteljesítmények
A dinamikus teljesítmény és a kimagasló takarékosság találkozása.

A vadonatúj BAYON kiemelkedően takarékos és rendkívül kedvező CO2-kibocsátással rendelkezik, köszönhetően a továbbfejlesztett T-GDi motoroknak: ezek a méretcsökkentett, közvetlen befecskendezéses turbómotorok optimális hatásfokot és vezetési élményt nyújtanak. A Hyundai különleges 48 voltos mild hibrid technológiájával (48V) és intelligens manuális sebességváltójával (iMT) kombinálva még takarékosabban és tisztábban közlekedhetünk.

Intelligens takarékosság.

A BAYON kétféle új motor négy különböző konfigurációjában rendelhető, amelyek a kategóriában különösen kedvező CO2-kibocsátást kínálnak - hiszen a környezet védelme ugyanolyan fontos nekünk, mint Önnek.

Mild hibrid.

Kedvezőbb üzemanyag-fogyasztás, csekélyebb károsanyag-kibocsátás. A vadonatúj BAYON opciós 48V-os mild hibrid technológiája gyorsítás közben extra forgatónyomatékkal támogatja meg a belsőégésű motort.

Finom váltások.

A BAYON számos finoman kapcsolható sebességváltóval választható, a hatfokozatú intelligens manuális sebességváltótól (6iMT) kezdve a hétfokozatú duplakuplungos sebességváltóig (7DCT).

1.0 T-GDi
1.2 MPi

1.0 T-GDi 120 LE.

Háromhengeres, 1,0 literes Turbo GDI benzinmotorunk életre kelti a vadonatúj BAYON sportos személyiségét. A 120 lóerős teljesítmény és az új, opciós 48 voltos mild hibrid technológia együtt az autó megjelenéséhez méltó vezetési élményt kínálnak. Ehhez az erőforráshoz hatfokozatú intelligens manuális (6iMT) vagy hétfokozatú duplakuplungos (7DCT) sebességváltó tartozik.

1,2 literes MPi benzinmotor.

A 1197 cm3-es, négyhengeres benzinmotor a maga 84 lóerejével szelíd, de megbízható erőforrás. Az ötfokozatú kézi sebességváltóhoz kapcsolódó motor pontos gázreakciókkal és kellemes nyomatékkifejtéssel örvendeztet.

Fordulatszám-igazítás.

A BAYON a Hyundai szabadidőjárművek közül elsőként kínálja ezt a - rendszerint a Hyundai sportmodelljei számára fenntartott - technológiát. A fordulatszám-igazítás funkció összehangolja az 1.0 T-GDi motor és a kimenő tengely fordulatszámát, ami finomabb, sportosabb sebességváltást tesz lehetővé.

48V mild hibrid – kedvezőbb üzemanyag-fogyasztás, csekélyebb károsanyag-kibocsátás.

A BAYON 48V-os mild hibrid technológiája gyorsítás közben extra forgatónyomatékkal támogatja meg a belsőégésű motort, ezzel csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást. A Hyundai mild hibrid technológiája egy kompakt, 0,46 kWh kapacitású 48V-os lítium-ion akkumulátort, valamint egy új fejlesztésű (akár 10 kW teljesítményű) mild hibrid indítómotor/generátort alkalmaz. A rendszer előnyeiről itt részletesen olvashat.

Kényelmes indulás
Gyorsítás
Állandó sebességű haladás
Fékenergia-visszanyerés
Megnövelt idejű start-stop funkciók

Kényelmes indulás.

A mild hibrid rendszer különösen hasznos városi forgalomban, ahol a mild hibrid indítómotor/generátor (MHSG) a megállásokat követően újraindítja a belsőégésű motort. Így a többlet nyomatéknak köszönhetően a belsőégésű motor gyorsabban és finomabban indul be, a 48V akkumulátor energiájára támaszkodva. Az MHSG elinduláskor extra forgatónyomatékkal és teljesítménnyel segíti a belsőégésű motor munkáját.

Gyorsítás.

Gyorsítás során az MHSG 4-10 kW többletenergiával támogatja a belsőégésű motort. A teljesítmény pontos mértéke az akkumulátor rendszer töltöttségi szintjétől, valamint a gyorsítás (gázadás) mértékétől függ. Amint a jármű elérte a kívánt sebességet, az MHSG üresbe vált, és nem ad le teljesítményt. Ennek köszönhetően akár 11 százalékkal* csökkenhet a CO2-kibocsátás és az üzemanyag-fogyasztás. (*NEDC 2.0)

Állandó sebességű haladás.

Ha állandó sebességgel haladunk, az MHSG - a 48V akkumulátor töltöttségi szintjétől függően - vagy nem dolgozik, vagy generátor üzemmódban tölti a 48V-os akkumulátort.

Fékenergia-visszanyerés.

Aktív fékezés és gázelvétel (tolóüzem) esetén a forgó főtengely meghajtja az MHSG-t, amely generátorként működve legfeljebb 10-12 kW teljesítménnyel nyeri vissza a fékenergiát. A generátor a mozgási energiát elektromos energiává alakítja át, amit a 48V-os akkumulátorba táplál. Ezekben az üzemi fázisokban a belsőégésű motor nem üzemel, a tengelykapcsoló zárva van, hogy a forgó kerekek a sebességváltón és a főtengelyen keresztül meghajthassák az MHSG-t.

Megnövelt idejű start-stop funkciók.

Csekély sebességű haladás esetén a start-stop funkció már 30 km/óra sebességnél aktiválódik. 30 és 0 km/óra közötti lassítás esetén, illetve ha a tengelykapcsoló oldva van, a belsőégésű motor teljesen lekapcsol.

Intelligens manuális sebességváltó (iMT).

A károsanyag-kibocsátást és az üzemanyag-fogyasztást egyaránt csökkentő, hatfokozatú iMT rendszer oldja a kapcsolatot a motor és az erőátvitel között, amint a vezető felengedi a gázpedált, így a jármű vitorlázni kezd.

Hatfokozatú kézi kapcsolású sebességváltó.

Szeretne maga kuplungolni és váltani? Válasszon pontosan, finoman kapcsolható manuális sebességváltót motorjainkhoz.

Hétfokozatú duplakuplungos sebességváltó

A duplakuplungos rendszer villámgyors váltásokat tesz lehetővé, automata üzemben éppúgy, mintha kézzel kapcsolgat a fokozatok között.

Vitorlázás üzemmód.

A vadonatúj BAYON intelligens manuális sebességváltóval (iMT) és mild hibrid indítómotor/generátorral (MHSG) felszerelt példányai a gázpedál felengedésekor automatikusan vitorlázó üzemmódba kapcsolnak, ezzel üzemanyagot takarítva meg.

Fékenergia-visszanyerő rendszer (ERS).

A start-stop rendszert (ISG), a generátor-vezérlő rendszer (AMS), valamint a csekély gördülési ellenállású abroncsokat mostantól fékenergia-visszanyerő rendszer (ERS) egészíti ki. Ha az autó fokozatban, de felengedett gázpedállal (zárt fojtószelep) gurul, az ERS rendszer a motorfékhatás által keltett mozgási energiát elektromos energiává alakítja át, majd azt az akkumulátorban tárolja. Ezzel az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás egyaránt csökkenthető.

Nagyobb teljesítmény. Még kisebb károsanyag-kibocsátás. CVVD motortechnológia.

A Hyundai kifejlesztette a világ első fokozatmentesen változó szelepösszenyitási (CVVD) technológiáját. A megoldás egyszerre szabályozza a motor teljesítményét és üzemanyag-fogyasztását, miközben a környezetet is kíméli. A szelepvezérlési technológia a pillanatnyi menetkörülmények függvényében szabályozza a szelepek nyitásának és zárásának az idejét.

Fedezze fel a BAYON részleteit.

A műfajteremtő formavilág és a kategóriaelső biztonság találkozása. Menet közben ultramodern kapcsolódási szolgáltatások tartják naprakészen. Az új hajtásláncok és erőátviteli opciók kifinomult, fenntartható vezetési élményt biztosítanak. A vadonatúj BAYON új mércéket állít kategóriájában.

Kattintson, és rátalál.

Több információra van szüksége? A legjobb helyen jár! Töltse le a BAYON modellre vonatkozó hasznos információkat.