Nem átlagos szabadidőjármű.

Úgy véli, a szabadidőjárművek és az élvezetes vezethetőség nem összeegyeztethetők? Gondolja át újra! Íme, az N. A sokoldalú, nagyteljesítményű, vadonatúj Hyundai KONA N legalább annyira szól a természet barátaihoz, mint a sportos vezetés rajongóihoz. Bármilyen kalandra vágyik – a KONA N gondoskodik az izgalomról.

Hamisítatlan sportos crossover.

Nyolcfokozatú duplakuplungos sebességváltójával (DCT) és 280 lóerős hajtásláncával a KONA N ha akarná, sem tagadhatná le génjeit. Bizony: valódi N modell.

Sokoldalú, nagyteljesítményű szabadidőjármű.

A sokoldalúság fogalmát kiterjesztő, új KONA N ugyanúgy helytáll a mindennapi ingázások során, mint a kalandokhoz vezető; kanyargós ösvényeken. Vagy éppen - ha Ön úgy kívánja - a versenypályán.

Mint egy videojáték, csak a valóságban.

Tegye izgalmasabbá a mindennapokat a 10,25 colos digitális műszeregységgel, a sportos vezetésre optimalizált head-up kijelzővel, és persze az N Power Shift rendszerrel.

Külső
Kompromisszumok nélküli teljesítmény.

A Hyundai N almárka és a Hyundai Formatervezési Központ munkatársai közötti együttműködés most először terjedt ki szabadidőjárműre. Az eredmény: egy erőt sugárzó alkotás, amely az új KONA modern dizájnját az N sportrészleg által alkalmazott merész, dinamikus formanyelvvel kombinálja.

Szemből.

Az orr stílusát a megnövelt, ikonikus légbeömlő, valamint a KONA jellegzetes LED-es fényrajzolata határozzák meg. A mélyre húzott hűtőmaszk és a piros díszítőelemek határozott motorsport-hangulatot teremtenek.

Oldalról.

A lökhárító sziluettje és a díszítő elemek átnyúlnak az oldalfalra, egyszerre sugallva a takarékosságot és a sebességet. A 19" kovácsolt könnyűfém keréktárcsákra Pirelli P Zero abroncsokat szereltek.

Hátulról.

Az N hangulatot karakteres féklámpával szerelt, nagyméretű, dupla tetőspoiler erősíti. A KONA N sportos karakterét dupla kipufogó hangsúlyozza.

A választás ereje.

Belső
Motorsport-ihletésű vezethetőség, mindennapi kényelem.

Ha szeret vezetni, imádni fogja a KONA N-t, amint helyet foglalt a versenyhangulatú kagylóülésben. Minden részlet a zavartalan irányíthatóságot szolgálja, a kormányműtől a sebességváltó működésén át a menetteljesítmények folyamatos nyomon követhetőségéig.

Sportos kagylóülések.

A határozott oldalsó párnázattal ellátott ülésekben autóversenyzőnek érezheti magát: a sportos ülések kimagasló oldaltartást kínálnak, megjelenésüket bőr betétek és kék öltések teszik még különlegesebbé. Rendelhetők szövet, bőr és nyersbőr kárpitozással.

N kormánykerék.

A kiváló fogású N kormánykerék elengedése nélkül elérhetők a sportos vezetést támogató kezelőszervek, a sebességváltó fülektől kezdve a két, testre szabható tartalmú parancsgombig. És persze itt kapott helyet a piros N Grin Shift nyomógomb is.

N DCT váltókar.

A motorsport ihletésű megjelenésről olyan részletek gondoskodnak, mint az N logó, a sportos fém dekorrészletek, valamint a Performance Blue versenysáv és öltések. A bőrbetétek egyszerre biztosítanak határozott fogást és dinamikus hangulatot.

Digitális műszeregység és érintőképernyő

A 10,25 colos digitális műszeregység grafikáját a videojátékok autószimulátorai ihlették, míg a 10,25 colos központi érintőképernyőn olyan menetadatok is megjeleníthetők, mint a gyorsulási értékek. Tökéletes videojáték-élmény, a valóságban.

Menetteljesítmények
Versenyteljesítmény a közúton. És az aszfalttól távol.

A vadonatúj KONA N elhozza az N márka élményét a szabadidőjárművek világába. Az N többről szól, mint a 280 lóerős motorról vagy a nyolcfokozatú, olajfürdős duplakuplungos sebességváltóról. Olyan dinamikus funkciókat hoz magával, mint a rajtautomatika, az N corner carving differenciálmű, vagy az öt különböző üzemmódot (köztük egy testre szabható beállítást) kínáló N Grin Control rendszer. Élje át mindegyiket, legyen szó bármilyen menetkörülményről, bármilyen terepről.

Turbómotor.

A 2.0 T-GDi benzinmotor legnagyobb teljesítménye 280 lóerő. A motor már kis fordulatszámon jelentős teljesítményt és forgatónyomatékot ad le, ami robbanékony, élvezetes vezethetőséget, dinamikus gyorsítóképességet eredményez.

N Corner Carving differenciálmű.

Az elektronikus vezérlésű, részlegesen önzáró differenciálmű (E-LSD) szabályozza az első kerekekre jutó hajtóerő elosztását. A rendszer pontosabb kormányozhatóságot, valamint nagy sebességnél is fokozott ívmeneti stabilitást eredményez.

Duplakuplungos sebességváltó.

A villámgyors kapcsolásokkal működő, olajfürdős, nyolcfokozatú duplakuplungos sebességváltó (N DCT) kézzel is kapcsolható, ezzel erősítve a versenyautós hangulatot.

N Power Sense Axle.

A még merevebbre, még könnyebbre tervezett első tengely gyors, pontos visszajelzést kínál a vezetőnek, ami jobb tapadásban és ösztönösebb vezetési élményben nyilvánul meg.

Sportabroncsok.

Az egyedi fejlesztésű Pirelli P Zero abroncsok ugyanazok, amelyekkel a Hyundai a rali világbajnokságban versenyez.

Tapadásszabályozás.

A KONA N tapadásszabályozó rendszere a legnehezebb helyzeteken is átsegíti az autót (majdnem úgy, mint az összkerékhajtás.) Négyféle üzemmód (mély hó, hó, sár és homok) közül választhat.

Elektronikusan szabályozott felfüggesztés.

A KONA N elektronikusan szabályozott felfüggesztése még pontosabb, testre szabható viselkedést biztosít. Ön dönti el, mennyire legyen feszes a futómű.

Rajtautomatika.

Magabiztos gyorsulás: a rajtautomatika megakadályozza a hajtott kerekek megcsúszását, így álló helyzetből kigyorsítva is optimális tapadást biztosít.

Zenél a motor. Adjon gázt, csavarja fel!

Halkítsa le az audiorendszert, és inkább hallgassa a KONA N különlegesen hangolt kipufogórendszerének erőt sugárzó dübörgését.

Biztonság
Térképezze fel a teljesítmény határait a legnagyobb biztonságban.

A KONA N a legszélsőségesebb körülmények között is stresszmentes élményt kínál. A Hyundai SmartSense a legmodernebb biztonsági és vezetőtámogató funkciókkal óvja Önt és utasait.

 • Aktív mögöttes keresztirányú forgalomfelügyelet (RCCA).

  Ha nehezen belátható helyről kell kitolatnia, a rendszer nem csak figyelmeztet az oldalról érkező járművekre, de automatikusan le is fékezi az autót.

 • Aktív holttérfigyelő rendszer (BCA).

  A hátsó lökhárító alsó felén elhelyezett, két radarral dolgozó rendszer figyelmezteti a vezetőt, ha hátsó holtterében mozgó járművet észlel. Amennyiben ilyen helyzetben a vezető működésbe hozza az irányjelzőt, a rendszer hangjelzéssel figyelmeztet a veszélyre, valamint automatikusan fékez, hogy elkerülje az ütközést.

 • Ráfutásos balesetet megelőző rendszer kerékpáros-felismeréssel (FCA).

  Az autó előtti útszakaszt kamerával és radarral pásztázó FCA automatikusan fékez, ha azt érzékeli, hogy az elöl haladó jármű hirtelen lassít. A rendszer gyalogosok és kerékpárosok észlelésére is képes.

 • Sávkövető rendszer (LFA).

  A KONA N sávkövető rendszerrel (LFA) is rendelkezik. Ez 0-200 km/óra sebességtartományban a forgalmi sáv középvonalában tartja a járművet, autópályán éppúgy, mint a városban.

 • Intelligens sebességtartó automatika (SCC).

  Tartja az előre beállított távolságot az elöl haladó jármű mögött, automatikusan az előre meghatározott tempóra lassítva vagy gyorsítva.

Kapcsolódás
Kitolja a csatlakoztatott autó határait.

Az N még több adattal szolgál (motorteljesítmény, forgatónyomaték, töltőnyomás és gyorsulási értékek, köridő és gyorsítási idő), így Ön még pontosabban irányíthatja autóját, és uralhatja az élményt. A 10.25 colos AVN érintőképernyő exkluzív N tartalmat kínál. Okostelefonját Apple CarPlay és Android Auto rendszer segítségével csatlakoztathatja a rendszerhez, és a Hyundai ultramodern Bluelink szolgáltatásait is használhatja.

10,25’’ digitális N műszeregység

Az N pilóta igényeit szem előtt tartva kifejlesztett digitális műszeregységen keresztül szemmel tarthatja a menetadatokat, valós időben olvashatja le a forgatónyomatékot és a töltőnyomást.

Nagyfelbontású 10,25 colos érintőképernyő.

A sportos menetadatok mellett az audio-vizuális és navigációs rendszer Apple CarPlay™ és Android Auto™ funkciókkal is rendelkezik.

Bluelink® Connected Car szolgáltatások.

A Bluelink zökkenőmentes kapcsolódással és intelligens funkciók segítségével teszi kényelmesebbé az utazást.

Kényelem és praktikum
Erőteljes és kényelmes.

Az N középpontjában a teljesítmény és a menetdinamika áll. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a minél izgalmasabb autós kalandok átélése során ne élvezhetnénk kimagasló kényelmet és praktikumot.

Head-up kijelző (HUD.)

A KONA N az első Hyundai sportmodell, amely head-up kijelzőt kapott. Sport vagy N üzemmódban olyan adatok jeleníthetők meg rajta, mint a fordulatszám, a sebesség, valamint a váltási esedékesség kijelző - mindez különleges N grafikával.

Fűthető és szellőztethető ülések.

Télen meleg, nyáron hűvös. Mindkét első ülés rendelhető fűthető és szellőztethető kivitelben.

Ötéves, kilométer-korlátozás nélküli garancia.

Mint minden Hyundai gépkocsi, a vadonatúj KONA N is a létező legmagasabb minőségi elvárások szerint készül. Ezt ötéves, kilométer-korlátozás nélküli garanciával támasztjuk alá: így Ön anélkül élvezheti az életét, hogy autója miatt kellene aggódnia. Élvezze az autóipar egyik legkiválóbb garanciális konstrukcióját - alapáron.

A jövőre felkészített motortechnológia.

Az Európában újonnan forgalomba helyezett Hyundai KONA N modellek motorjai teljesítik az EURO 6d károsanyag-kibocsátási normát.

Kattintson, és rátalál.

Több információra van szüksége? A legjobb helyen jár! Töltse le a KONA N modellre vonatkozó hasznos információkat.